Ha en trevlig helg!
Dagens datum   I helgen uppmärksammas Pingst, Handduksdagen, Stora bokbytardagen, Mors dag, Ostens dag och Muffinsdagen. Vi gratulerar Urban, Vilhelmina och Vilma samt Blenda och Beda på namnsdag. Enligt Bondepraktikan så spår helgens väder även sommarens med uttrycket "Urban, Vilhelmina och Blenda - så skola sommaren ända." Dessa dagar år 1879 utbryter en strejk vid Haeffners sågverk, vilket blir inledningen till Sundsvallsstrejken och 1953 antas lagen om obligatorisk sjukförsäkring av riksdagen. Glöm inte mamma på söndag!


 
Vad lovar Bondepraktikan om sommarens väder?
Bondepraktikan  Om "lillsommaren", vilken infaller tre dygn före och tre dygn efter den 18 maj, är kylig blir det en varm sommar. Är dygnen däremot ljumma blir sommaren kylslagen.
 
Nu är det nära!
Vårbilder  Hjälp oss att tillsammans få njuta av den härliga våren. Maila in dina bästa vårbilder till info@alltomkramfors.se
 
Ta det lugnt i helgen...
Skrattet  Snart helg igen och Veckans roliga historier hittar du in under Skrattet.
 
 
 
En fullspäckad sommar i Kramfors!
På Gång  Familjedag på Parken med Sean Banan, Dragspelskafé, Kakkalas, Kyrkpaddling, Konstrundan, Konst & Kulturvecka på Svanö, Nordingråfestivalen, Musik-café, Soppbuffé, föreläsningar och seminarier, underhållning på Babels, Dragspelsstämma, BilBingo, Logdans, Ådalsrallyt, Höga Kusten Expo, öppet Hus på Nordvikskolan, Nattsångarlyssning, Vernissage, Höga Kusten Marathon med HK Multi, Riverside Rock´n Roll Nostalgic Car Weekend, ABF 100 år & Broarna runt, Historieberättarkvällar med allsång, marknader, stadsfesten, midsommarfiranden, häxvandring och New Orleansfestivalen. Titta in i vår evenemangskalender så att du inte missar sommarens aktiviteter runt om i kommunen.
 
Tjoflöjt sa Janne Vängman!
Lillis Luringar  Har nu återhämtat mig från groupieresan! Fantastiskt va roligt det var! Men en resa räcker för tant. Kan tänkas att jag tigger till mig en till men bara kanske, man är ju som sagt var en övermogen tonåring och även om det är galet skojsigt så hänger ju liksom inte alla kroppsdelarna med i hårdrocksvängarna, utan planar halvvägs ut i soft såstillvaro. 
Eldsjälar över gränserna -
Jukka, Anna-Lena och Kimmo

Hälsa Jukka och Anna-Lena söker just nu ett äldre hus i Kramforsområdet för att starta upp en lägergård för ungdomar på glid. Det är många gånger lättare att motivera dem till att åka på en lägervecka än att ta emot en behandling, säger Anna-Lena. Här kan vi arbeta med självreflektion och intensivterapi för att därefter se om ytterligare behandling behövs.


 
Östanö Skafferi - ett av Höga kustens guldkorn
Företag i Bygden Rabarber odlades i Kina redan 3000 år före vår tideräknings början, då främst som en medicinalväxt. Till Europa kom den först under 1600-talet och till Sverige så sent som under 1800-talet. Hos Anneli och Per Öhman i Noraström finns traktens största rabarberodling. "Det var nog många som skakade på huvudet när jag började plöja upp åkern", skrattar Annelie.
 
Änglalikt -
Alternativ behandling med änglar och kristaller
Hälsa Vi möts av en trygg, mysig tjej, mitt ute i Norabygden. Det första vi får höra är att en nyligen avliden mormor har en hälsning. Allt om Kramfors har besökt Susan Tillkvist på Änglalikt.
 
Ur Livet -
av Gittan Linnarsson Engström

Boktipset En stark, öppen och geografiskt nära diktsamling, skriven direkt ur livet och av en vanlig kvinna. I Gittan Linnarsson Engströms dikter kan vi varsamt följa en kvinnas uppväxt, från en 16-årings drömmar och kärlek, den nyblivna mamman som sedermera får se sina barn kliva ur hennes knä och bli tonåringar, till den mogna kvinnan som gått igenom sin beskärda del av kriser och glädjeämnen i livet.